Nova Launcher

Οι launchers είναι εφαρμογές που αλλάζουν σημαντικά το περιβάλλον χρήσης ενός Android smartphone.
Σκοπός τους είναι να προσφέρουν μια πιο όμορφη και πιο λειτουργική απεικόνιση των εφαρμογών και των γραφικών στοιχείων.

Nova Launcher

O Nova Launcher χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα πάντα στο Android smartphone σας, από τον αριθμό των εικονιδίων ανά σειρά έως την εμφάνιση του dock, τα animations και άλλες παραμετροποιήσεις.
Πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο και σταθερό launcher για όσους δε θέλουν κάτι ακραίο και διαθέτουν Android από 4.0 και μετά.
Ένα πολύ καλό στοιχείο του Nova Launcher είναι ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τη συσκευή, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε tablet (χωρίς παραμόρφωση).
Ο Nova Launcher δεν πρέπει να λείπει από καμία συσκευή με λειτουργικό Android, επειδή διαθέτει τις πιο εξελιγμένες δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε αυτού του είδους τις εφαρμογές, παρέχοντας μοναδική εμπειρία χρήσης!
Ακόμα και ο Launcher της Google φαίνεται πολύ φτωχός μπροστά στον Nova Launcher!
Μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της εφαρμογής:
Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του πλέγματος για τις εφαρμογές και τα γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας.
Να προσαρμόσετε την διάταξη και το μέγεθος των εικονιδίων.
Να δημιουργήσετε όσες επιφάνειες εργασίας θέλετε.
Να επιλέξετε ανάμεσα σε κάθετη ή οριζόντια προβολή του συρταριού εφαρμογών.
Να προσθέσετε και να ταξινομίσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές απο το συρτάρι εφαρμογών στην αρχική οθόνη.
Να προσαρμόσετε την γραμμή γρήγορης πρόσβασης προσθέτοντας τις κυριότερες εφαρμογές που θα χρησιμοποιείτε για να εμφανίζονται σε όποια επιφάνεια εργασίας και αν βρίσκεστε.
Να κάνετε μετονομασία ή αφαίρεση του εικονιδίου της εφαρμογής ή να απεγκαταστήσετε την ίδια την εφαρμογή απο την επιφάνεια εργασίας χωρίς να χρειάζετε να μπείτε στην διαχείρηση εφαρμογών.
Να δημιουργήσετε φακέλους και να προσαρμόσετε το μέγεθος τους.
Να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις του Nova Launcher ώστε αν γίνει κάποιο λάθος να μπορείτε να τις επαναφέρετε.
Να φτιάξετε συντομεύσεις με κινήσεις. Για παράδειγμα να επιλέξετε τι θα γίνεται αν σύρετε δύο δάχτυλα στην οθόνη προς τα κάτω.
Αρχικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την δωρεάν έκδοση του Nova launcher και κατόπιν να αγοράσετε το Nova launcher Prime για να ξεκλειδώσουν κάποιες σημαντικές δυνατότητες, όπως η μέτρηση των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων!
Nova launcher δωρεάν έκδοση
Nova Launcher Prime
Κάτι τελευταίο που θα πρέπει να κάνετε για να ολοκληρωθεί σωστά η εγκατάσταση του Nova launcher, είναι να εγκαταστήσετε το  TeslaUnread!
Με αυτό το πρόσθετο, θα εμφανίζονται στα εικονίδια των εφαρμογών οι μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις, όπως οι αναπάντητες κλήσεις και τα μη αναγνωσμένα μηνύματα!
Σημείωση: το TeslaUnread δεν λειτουργεί με τη δωρεάν έκδοση του Nova launcher, γι' αυτό θα πρέπει να αγοράσετε το Nova launcher prime!
TeslaUnread for Nova Launcher
Η διαμόρφωση της αρχικής οθόνης με το Nova Launcher, είναι πραγματικά παιχνιδάκι!
Πηγαίνοντας στις εφαρμογές και κάνοντας διπλό παρατεταμένο κλικ στην εφαρμογή που θέλετε και κατόπιν σύροντας και αφήνοντας το δάχτυλό σας στο σημείο της οθόνης που θέλετε να γίνει η προσθήκη της συντόμευσης, μπορείτε να διαμορφώσετε την αρχική οθόνη της συσκευής σας σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες, είτε προσθέτοντας μία εφαρμογή σε κάποιο σημείο της αρχικής οθόνης, είτε στη γραμμή γρήγορης πρόσβασης για να φαίνεται σε όποια αρχική οθόνη και αν βρίσκεστε!
Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της εφαρμογής από το συρτάρι εφαρμογών στην αρχική οθόνη, το Talkback θα σας αναγγέλει σε ποια γραμμή και σε ποια στήλη βρίσκεστε, για να μπορείτε να κάνετε σωστή τοποθέτηση των συντομεύσεων!
Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν φάκελο στην αρχική οθόνη, θα πρέπει να αφήσετε το δάχτυλό σας πάνω από μία άλλη εφαρμογή!
Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένας φάκελος χωρίς όνομα,, τον οποίο θα πρέπει να μετονομάσετε!
Κάνοντας διπλό παρατεταμένο κλικ στην αρχική οθόνη σε κάποια συντόμευση, θα εμφανιστεί ένα μενού με το οποίο θα μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες ενέργειες: αμεση κατάργηση της εφαρμογής από την αρχική οθόνη, εμφάνιση των πληροφοριών της εφαρμογής, αφαίρεση της συντόμευσης της συγκεκριμένης εφαρμογής από την αρχική οθόνη και από την επεξεργασία, μετονομασία της συντόμευσης, αλλαγή του εικονιδίου και ενέργεια με σύρσιμο!
Κάτι άλλο που επίσης μπορείτε να κάνετε για να έχετε καλύτερη εμπειρία χρήσης στο Android, είναι να προσθέσετε γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη!
Με τα γραφικά στοιχεία μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες και στις δυνατότητες των εφαρμογών, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνετε στις συγκεκριμένες εφαρμογές!
Για παράδειγμα, με την προσθήκη κάποιου γραφικού στοιχείου για τον καιρό, θα μπορείτε να διαβάζετε τον καιρό από την αρχική οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή του καιρού!
Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στην οθόνη σας δυνατότητες εφαρμογών όπως για παράδειγμα, το πληκτρολόγιο ενός τηλεχειριστήριου, για να μπορείτε να ελέγχετε άμεσα τις οικιακές σας συσκευές από την αρχική οθόνη του κινητού σας!
Η προσθήκη των γραφικών στοιχείων στην αρχική οθόνη, γίνεται με τον ίδιο τρόπο, όπως τις εφαρμογές!
Τις ρυθμίσεις, τα γραφικά στοιχεία και τις ταπετσαρίες του Nova Launcher, θα τα βρείτε κάνοντας διπλό κλικ στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην τελευταία εφαρμογή της αρχικής οθόνης και την πρώτη εφαρμογή της γραμμής γρήγορης πρόσβασης και κατόπιν σύροντας το δάχτυλό σας στο κάτω μέρος της οθόνης!
Επίσης, μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής σας, στις ρυθμίσεις του Nova Launcher, στη διαχείριση εφαρμογών του Android, καθώς και στις ταπετσαρίες του Nova Launcher, πατώντας μία φορά το κουμπί που βρίσκεται κάτω αριστερά στην οθόνη σας!
Σημείωση: το συγκεκριμένο κουμπί έχει διαφορετικές δυνατότητες, ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής και την έκδοση του Android που διαθέτετε!
Υπάρχουν συσκευές που επιτρέπουν την παραμετροποίηση του συγκεκριμένου κουμπιού, το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε συμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες!
Μία εξαιρετική δυνατότητα του Nova Launcher, είναι η δημιουργία χειρονομιών!
Στον μαγικό κόσμο του Android, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά συνδυάζοντας τις δυνατότητες των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε!
Μέσα από τις ρυθμίσεις του Nova Launcher, μπορούμε να φτιάξουμε χειρονομίες που θα συνεργάζονται άψογα με το Talkback!
Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε από τον Nova Launcher όταν κάνουμε την κίνηση με τρία δάχτυλα προς τα κάτω, να ανοίγουν οι ειδοποιήσεις του  Αndroid, παρόμοια δυνατότητα με το κέντρο γνωστοποιήσεων του IOS και όταν κάνουμε την κίνηση με τρία δάχτυλα προς τα πάνω, να ανοίγουν οι γρήγορες ρυθμίσεις του Android, οπως το κέντρο ενεργειών του IOS!
Με αυτόν τον τρόπο, όποιος χρήστης του IOS θέλει να χειριστεί την συσκευή μας, δε θα δυσκολευτεί καθόλου!
Από τις ρυθμίσεις του Nova launcher στην ενότητα Χειρονομίες & Εισαγωγή, μπορείτε να ορίσετε χειρονομίες με τις εξής δυνατότητες: χειρονομίες για μετάβαση σε δυνατότητες του Android, χειρονομίες για άνοιγμα εφαρμογών, χειρονομίες για συγκεκριμένες δυνατότητες εφαρμογών, όπως για παράδειγμα την προσθήκη μιας επαφής και άλλα πολλά!
Σημείωση: οι χειρονομίες του Nova Launcher εχουν διαφορετική συμπεριφορά, όταν είναι ενεργοποιημένο το Talkback!
Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να ανοίγει το facebook με την χειρονομία σύροντας τα δύο δάχτυλα σας προς τα κάτω, όταν το Talkback είναι ενεργοποιημένο, η ίδια χειρονομία γίνεται με τρία δάχτυλα!
Προτεινόμενες ρυθμίσεις του Nova launcher!
Από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής στην αρχική οθόνη, ενεργοποιήστε την συνεχόμενη κύληση!
Με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας, δεν θα υπάρχει τερμα ανάμεσα στην πρώτη και στην τελευταία οθόνη, επιτρέποντάς σας να κάνετε συνεχόμενη κύληση με την ίδια χειρονομία!
Σας προτείνω να έχετε ενεργοποιημένη την συνεχόμενη κύληση σε όλες τις ρυθμίσεις του Nova launcher!
Επίσης, από τις ρυθμίσεις της αρχικής οθόνης του Nova launcher, από το πλέγμα αρχικής  οθόνης, απενεργοποιήστε τη δυνατότητα των συντομεύσεων και των γραφικων στοιχείων να τοποθετούνται στο ενδιάμεσο των θέσεων του πλέγματος.
Με αυτήν τη ρύθμιση, θα γίνεται καλύτερη τακτοποίηση των συντομεύσεων και των γραφικών στοιχείων στην αρχική οθόνη!
Από την καρτέλα εφαρμογών επιλέξτε Μορφή Καρτέλας, Οριζόντια!
Με αυτόν τον τρόπο, θα αλλάζετε σελίδες με 2 δάχτυλα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ή το αντίθετο και δεν θα χρειάζεται να κάνετε πολλές κινήσεις για να βρίσκεται όλες σας τις εφαρμογές, επειδή στο συρτάρι εφαρμογών οι εφαρμογές σας θα είναι ταξινομημένες σε σελίδες και όχι σε λίστα!
Γραμμή Γρήγορης Πρόσβασης! Συντομεύσεις, ο αριθμός των συντομεύσεων που χωράνε σε μία γραμμή γρήγορης πρόσβασης!
Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε πόσες συντομεύσεις εφαρμογών θα προστεθούν στην γραμμή γρήγορης  πρόσβασης!
Η συγκεκριμένη γραμμή εμφανίζεται στο κάτω μέρος σε όλες τις αρχικές οθόνες που θα διαμορφώσετε, επιτρέποντάς σας να έχετε άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές που χρειάζεστε πραγματικά όπως το τηλέφωνο, την εφαρμογή διαχείρισης μηνυμάτων, την εφαρμογή διαχείρισης των e-mail σας και ότι άλλο επιλέξετε εσείς να προσθέσετε στην συγκεκριμένη περιοχή!
Κάτι μοναδικό που διαθέτει ο Nova launcher, είναι ότι αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε και άλλες γραμμές γρηγορης πρόσβασης!
Από την Εμφάνιση & Αίσθηση, απενεργοποιήστε  όλα τα οπτικά εφέ, τα οποία εμφανίζονται κατά την αλλαγή σελίδων, κατά τη μετάβαση σε κάποια εφαρμογή ή το κλείσιμο κάποιας εφαρμογής, για μεγαλύτερη ταχύτητα στην απόκρισή του Nova Launcher και του Talkback!
Η ρύθμιση σε όλα τα οπτικά εφέ που θα πρέπει να επιλέξετε, είναι η αστραπιαία!
Με αυτόν τον τρόπο, το άνοιγμα των εφαρμογών και άλλες ενέργειες, οπως η αλλαγή σελίδων, θα γίνονται πολύ πιο γρήγορα, επειδή θα απενεργοποιηθούν τα οπτικά εφέ, επιτρέποντας στο talkback να διαβάζει άμεσα όλες τις πληροφορίες που εμφανίζονται, αφού δεν θα περιμένει κάποιο οπτικό εφέ να κάνει τον κύκλο του και μετά να διαβάσει τις πληροφορίες της οθόνης!
Από τα αδιάβαστα μηνύματα, ενεργοποιήστε  το TeslaUnread, για να γίνεται η μέτρηση των μη αναγνωσμένων ειδοποιήσεων από το Nova Launcher!
Επίσης, από τις ρυθμίσεις του TeslaUnread, το οποίο βρίσκεται στις ρυθμίσεις του Nova Launcher στην ενότητα αδιάβαστα μηνύματα, μπορείτε να επιλέξετε σε ποιες συντομεύσεις εφαρμογών, θα γίνεται η μέτρηση των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων!
Η Εφαρμογή είναι προσβάσιμη με τον αναγνώστη οθόνης Talkback.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback