ViaOpta Nav

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχα παρουσιάσει μια από τις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης gps για το λειτουργικό android το MapFactor Navigator.
Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μία εφαρμογή πλοήγησης gps για τυφλούς.
Το ViaOpta Nav δημιουργήθηκε από την Novartis Pharmaceuticals Corporation, η οποία έχει δημιουργήσει και άλλες  βοηθητικές εφαρμογές για τυφλούς.
Η εφαρμογή υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα και έχει πολύ εύκολο μενού.
Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη χαρτών επειδή το ViaOpta Nav συνεργάζεται με τους χάρτες της google.
Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής υπάρχουν τέσσερις επιλογές, οι ρυθμίσεις για την διαμόρφωση των προτιμήσεών σας, οι αγαπημένοι, όπου εκεί μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας τοποθεσίες, ο νέος προορισμός για αναζήτηση διευθύνσεων και η επιλογή που βρίσκεστε.
Αν επιλέξετε το κουμπί που βρίσκεστε, θα μάθετε την τοποθεσία σας και θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε σημεία ενδιαφέροντος γύρω σας, όπως εστιατόρια, στάσεις λεωφορείων, διαβάσεις για τυφλούς και άλλα πολλά.
Μία πολύ σημαντική δυνατότητα της εφαρμογής είναι ότι μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες για το πώς να πάτε στον προορισμό που έχετε επιλέξει, πριν να αρχίσετε να περπατάτε. Με αυτό τον τρόπο θα κατατοπιστείτε πιο εύκολα.
Επίσης μία άλλη πολύ σημαντική δυνατότητα είναι ότι κατά την διάρκεια της πλοήγησης, η εφαρμογή σας δίνει φωνητικές οδηγίες και ειδοποιήσεις μέσω της δόνησης.
Οι ειδοποιήσεις μέσω της δόνησης είναι πολύ σημαντικές για να μπορείτε να ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας, χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή οι φωνητικές οδηγίες.
Σημείωση: Επειδή συνήθως στα πεζοδρόμια υπάρχουν εμπόδια που επηρεάζουν το δορυφορικό σήμα και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας, καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί και να μην βασίζεστε μόνο στις οδηγίες που σας δίνει η εφαρμογή πλοήγησης gps που χρησιμοποιείτε γιατί μπορεί να είναι λανθασμένες.
Επίσης μην χρησιμοποιείτε ακουστικά ή hands-free, για να μπορείτε να ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας.
Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι ότι το καλύτερο gps και το πιο αλάνθαστο είναι τα ίδια μας τα αυτιά.
Για να κατεβάσετε την εφαρμογή επιλέξτε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε.
Λήψη του ViaOpta Nav για android
Λήψη του ViaOpta Nav για ios
 Παρόμοιες εφαρμογές:
MapFactor Navigator
Nearby Explorer Online

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback